Tradicionalno, pred početak nove sezone

Glumci, jeste li spremni? Dadov otvara vrata za prijem novih članova (FOTO)

0

Dadov, najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, tradicionalno pred početak nove sezone otvara svoja vrata za prijem novih članova. Audicije će se održati 26. avgusta i 2. septembra od 11 sati.

foto: Promo
foto: Promo

Dadov je omladinsko pozorište koje skoro 60 godina verno prati svoju pionirsku misiju vrhunske pozorišne umetnosti viđene kroz oči uvek novih generacija mladih glumaca i umetnika. Mladi glumci dolazili bi kao deca a odlazili u svoje velike karijere, pa je manji je posao nabrojati poznate bardove jugoslovenskog i srpskog glumišta koji nisu imali svoje početke u Dadovu nego setiti se duge liste onih koji jesu.

 

Neka od imena onih koji su svoje karijere započeli u Dadovu ostaće zauvek zapamćena u istoriji jugoslivenskog i srpskog teatra poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić, dok drugi uspešno ispisuju svoja imena na pozorišnoj sceni Beograda i Srbije poput Marka Živića, Miloša Samolova, Srđana Karanovića, Nenada Stojmenovića, Gorana Jevtića do onih najmlađih generacija Tamare Dragičević, Ivana Zekića, Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović.

foto: Promo

Više od pola veka Dadov je mesto u kome osnovci i srednjoškolci u okviru Škole glume i govora razvijaju svoje talente, stiču brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje glumačkom profesijom, formiraju prve glumačke talente i uče osnove glumačkog zanata koji im omogućavaju da oslobođeno, samouvereno i maštovito dejstvuju sa scene. Osim toga, škola je idealna prilika za druženje, oslobađanje od stidnjivosti, učenje pravilnog i prirodnog govora, mesto na kome stiču prve simpatije, mesto na kome kroz igru i druženje upoznaju sebe i svet oko sebe. Zato pozivamo sve da dođu i oprobaju se...

 

Pored naših dugogrodišnjih predavača glume Predraga Stojmenovića i Darijana Mihajlovića, dikcije- prof. Radovan Knežević (profesor na Fakultetu dramskih umetnosti), scenskog pokreta Milana Gromilića, koje ne treba posebno predstavljati, veliko nam je zadovoljstvo što je našem timi pristupio još jedan istaknuti umetnik i bivši dadovac Srđan J. Karanović koji će od ove godine voditi Master Class glume.

foto: Promo

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta. Ostale informacije možete dobiti putem telefona 011/3243-643 ili posetom na Fejsbuk stranicu pozorišta Dadov.

makonda-tracker