gostovanje

Pozorište lutaka Pinokio počinje novu sezonu u fenomenalnoj Finskoj (FOTO)

0

Pozorište lutaka Pinokio počinje Pozorišnu sezonu 2017/018 u dalekoj Finskoj, gostovanjem predstave ‘’Maks Metalik’’ u okviru Međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta SAMPO 017.

foto: Promo
foto: Promo

 

Predstava će biti odigrana 31. Avgusta 2017. u 19:00 časova u
centru Helsinkija, ispred Gradske kuće.

 

Ekipa glumaca, animatora u sastavu Ljiljana Živić, Željka Mandić, Zorana Milošakovć- Tasić, Goran Popović, Jovan Popović, Voja Savić i Saša Tomasović nastupiće uz muziku Velikog gradskog džez orkestra Helsinkija.


Gospodin Maksimus / Max je rođen u maštanjima umetnika, majke i oca Kati Sorvali i Jari-Jusi Voiole u gradu Helsinki u Finskoj 1997. Svetlost dana je ugledao u umetničkoj radionici Jari-Jusi Voiole i Rika Vormale 1999 godine kada je i prve korake napravio pod nadzorom učitelja Bojana Barica.

 

Na festivalu Snaga Svetlosti novembra iste godine u Helsinkiju imao je svoj prvi nastup ispred zgrade finskog parlamenta. 2000 godine na nastupu u internacionalnom festivalu Tampere leta upoznao se sa predsednicom Finske Tarja Halonen i iste godine u Helsinkiju svojim nastupom svečano zatvorio godinu evropskih gradova kulture, Sa lepotom Finske upoznao se na turneji i nastupu u malom gradicu Karjaa 2003.

 

foto: Promo


Tokom 2005. godine napušta rodnu Finsku, da bi dečaštvo, odrastanje i punoletstvo proveo u Beogradu, rodnom mestu svog učitelja. I eto, u svojoj dvadesetoj godini života ponovo je u Helsinkiju, čijim ulicama će veselo da korača!


U petak, 25. avgusta u 17h, isped pozorišta Pinokio, biče izvedena predstava ‘’Maks Metalik’’ za predstavnike medija.

Tokom leta, pozorište Pinokio je bilo itekako aktivno. Predstava ‘’Rečna sirena’’ je zatvorila Pozorišnu sezonu učešćem na 57. Međunarodnom dečijem festivalu u Šibeniku. Nadahnuti festivalskom atmosferom glumci Nela Nikolić, Ljiljana Živić, Goran Popović, Jovan Popović, Zoran Todorović i Ivana Todorović su sjajnom inetrpretacijom oduševili brojne gledaoce..

 

A tokom avgusta traju pripreme za početak pozorišne sezone u Beogradu. U toku su pripreme predstava : ‘’Zooteka’’ i ‘’Baroni Makaroni’’, čije premijere nas očekuju u u septembru i oktobru. Vrata Pozorišta lutaka Pinokio u novoj sezoni biće svečano otvorena premijerom predstave ‘’Zooteka’’ i velikog spektakla ‘’Plameni vrt’’.

 

makonda-tracker