Plesna predstava Otelo

0
Na sceni Bitef teatra u toku su probe za plesnu predstavu Otelo, u koreografiji Zorana Markovića i Maše Kolar i izvođenju igrača Bitef Dens kompanije.

Predstava Otelo se bazira na čuvenoj Šekspirovoj tragediji, koja je u toku tri veka od svog nastanka često bila inspiracija umetnika jer se bavi večnim ljudskim temama - osećanjem strasti, straha, ljubomore..., a univerzalnost tih osećanja  omogućuje da se ona lako transferišu u današnje vreme, pa da, kao i druga Šekspirova dela, izazivaju katarzu u stvaralačkom izrazu moderne umetnosti. Kao takav Otelo je bio intrigantan autorima predstave, koji su ga osavremenili i na njegove teze replicirali jezikom plesnog teatra.

Muziku za predstavu komponovao je Lajko Feliks, dok dizajn scene i kostima potpisuje Angelina Atlagić. Ulogu Otela igra Nikola Tomašević, a u predstavi igraju i Tamara Ivanović, Strahinja Lacković, Ana Ignjatović-Zagorac, Miloš Isailović, Milica Jević i Miloš Kecman.

Predstava se realizuje u koprodukciji sa festivalom Budva grad teatar, i svoju premijeru imaće 9. Avgusta u Budvi, dok se beogradska premjera planira za sredinu oktobra.

 

makonda-tracker