23. jula u 21.30h

Slobodan Beštić i Vanja Ejdus u ambijentalnoj pozorišnoj predstavi Prometejev put

0

Izvođenjr predstave „Prometejev put“ zakazano je za nedelju 23. jul, 2017. godine u 21.30h u Dorćol Platz-u.

foto: promo
foto: promo

Ova predstava je specifična ne samo po tome što je ambijentalna (publika nema često prilike da gleda ovakav oblik predstave van festivala), već i što se dešava na sedam lokacija na Dorćol Platz-u, glumci vode publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor.

 

Predstava PROMETEJEV PUT je rađena po tekstu slavnog makedonskog pisca Dejana Dukovskog, a režirao je Milan Nešković, jedan od najangažovanijih mladih pozorišnih reditelja i dobitnik nagrade “Ljubomir Draškić Muci” za režiju komada “Bela kafa” u Narodnom pozorištu.

 

Glavne uloge igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović.

 

PROMETEJEV PUT “je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda, jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja - deluje. Junak ove drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori.” – Dejan Dukovski

 

 

 

 

makonda-tracker