Ivana Knežević i Ivan Bosiljčić u predstavi o zabranjenoj ljubavi

0
Predstava Glorija Ranka Marinkovića u režiji Ive Milošević biće premijerno izvedena 25. jula u Budvi

Predstava Glorija koprodukcija je Pozorišta na Terazijama i Budva Grad Teatra i posle izvođenja u Budvi biće premijerno izvedena i kao prva u sezoni 2010/11. na Terazijama.

Glavni akteri predstave su Ivana Knežević i Ivan Bosiljčić, koji o komadu Glorija io svojoj ulozi u njemu kaže:

- U trendu su melodramske priče, a mislim da je ova karkakteristična po tome što govori o ljubavi koja se događa u nemogućim uslovima: između kaluđera i kaluđerice u manastiru. Predstava govori o manipulaciji u ljubavi i najtananijim ljudskim osećanjima kao što je ljubav prema Bogu. Akcenat je ipak na ljudskom odnosu muškarca i žene, a ja igram Don Jerea, mladog kaluđera koji je na neki način revolucionar u crkvi. Njegova greška je što ne uviđa da ako želi nešto da izmeni, mora prvo da skupi snagu kako bi promenio sebe, odnosno da bi trebalo da bude revolucionar sam za sebe, a ne za druge. Kada u njegov život uđe sestra Magdalena, dešava mu se ljubav, a on je ne shvata kao prosvećenje, već kao iskušenje – objašnjava popularni glumac.

U predstavi igraju i Feđa Stojanović, Rade Marjanović, Milan Milosavljević, Duško Radović i Katarina Gojković. Muziku je komponovao Kornelije Kovač, scenograf je Gorčin Stojanović, koreograf Danica Arapović, a kostimograf Boris Čakširan.

 

makonda-tracker