Koncert Andrea Bočelija na Svetom Stefanu

Na Dan državnosti Crne Gore, 13. jula, koncertom velikana svjetske muzičke scene Andrea Bočelija, spektakularno je obeležen jubilej, pola veka hotela Sveti Stefan.
0
1 / 2

Svojim jednosatnim nastupom, na sceni ispred zidina samog ostrva-hotela, Bočeli je oduševio okupljene zvanice, među kojima su bili i pripadnici državnog vrha Crne Gore, predstavnici diplomatskog kora, brojne ličnosti iz kulturnog, te političkog i javnog života, kao i mnogi aktuelni i bivši turistički poslenici koji su dali svoj doprinos razvoju crnogorskog turizma.

Kako i dolikuje ovom jedinstvenom dragulju crnogorske obale, slavni italijanski tenor je započeo nastup čuvenom arijom Е Lucevan le Stelle, a zatim su usledili hitovi Соп te partiro, O sole mio, Besa me mucho i druge popularne arije i tradicionalne pesme iz Napulja, uz pratnju klavira, violine i četiri operske dive. Završetak koncerta obeležio je dvadesetominutni spektakularni vatromet.

Nakon koncerta za svih 450 zvanica priređena je večera u renoviranom restoranu Pod maslinom na obali Svetog Stefana, tokom koje su goste zabavljali crnogorski muzičar Sergej Ćetković i jedan od napoznatijih grčkih buzuki pevača Adonis Remos.

Pored proslave jubileja kompanija Adriatic propreties koja je zakupac hotela istovremeno je obeležila otvaranje hotela Sveti Stefan pod turističkim brendom Aman Resorts koji je broj jedan u svetu i time simbolično najavila povratak velikih svetskih zvezda na Sveti Stefan, čije je fazno otvaranje već počelo i biće završeno do kraja leta. Prvi gost renoviranog hotela Sveti Stefan bio je upravo Andrea Bočeli. Pokrovitelji događaja bili su kompanija Adriatic properties, Aman Resorts, HG Budvanska Rivijera i Turistička organizacija Budve.

makonda-tracker