muzika

Regionalna turneja: Bilja Krstić razgalila Banjalučane

0

Puno mladih, novih generacija uživalo je uz pesme Bistrika i Bilje Krstić na Festivalu srpskog folklora

foto: Promo
foto: Promo

Nekako se podrazumeva da ovu vrstu muzike i naše nasleđe zanima zrelije generacije, međutim koncert u Banja Luci još jednom je dokazao da se mladi itekako interesuju za svoje korene, note koje su se nekad pevale i za kvalitet.

 

“Već dugi niz godina jedan poseban segment mog rada posvećen je upravo mladima, devojčicama koje učim pevanju i uvek se obradujem i drago mi je što deca negde čuju moje pesme i onda mole roditelje da ih dovedu , upišu u vokalnu radionicu Bistrik i da zajedno pevamo. To je poseban kompliment za mene. Imamo i starijih članica, tinejdžerki, mladih devojaka i svi se lepo družimo a , evo, i sve češće osvajamo prva mesta na takmičenjima”, govori umetnica i o svom pedagoškom radu sa posebnim osvrtom na završni godišnji koncert vokalne radionice koji je odžan u kripti crkve Svetog Save u Beogradu.

 

Bilja Krstić i Bistrik posetiće, ovoga leta, mnoge gradove Srbije i regiona. U Crnoj Gori nastupaju već 17. Jula u Beranama, kao i 28 jula u Baru u okviru manifestacije “Ljeto sa zvijezdama”, baš na Šetalištu kralja Nikole.

foto: Promo

“Leti za nas muzičare nema odmora. Sezona traje, koncerti i manifestacije bujaju tako da smo u završnim pregovorima oko nastupa u mnogim gradovima i van Srbije ali to ostavljamo kao tajnu dok se ne realizuje”, zagonetno i zadovoljno završava Bilja Krstić

makonda-tracker