Boje ljubavi Suzane Šuvaković Savić

0
Sopran Suzana Šuvaković Savić, primadona Opere Narodnog pozorišta, posle dugogodišnje karijere na beogradskoj i svetskim scenama odlučila je da objavi CD sa najlepšim operskim arijama.
foto: promo
foto: promo

U izdanju PGP-a RTS-a izašao je CD pod nazivom Boje ljubavi sa 9 prelepih operskih numera, od kojih je po Suzaninom izboru i jedna tipično muška - O sole mio. Ono što je specifično za ovo izdanje je da su sve numere urađene u modernim pop aranžmanima.

U Narodnom pozorištu u Beogradu Suzana peva vodeće uloge lirskog faha: Mimi (Boemi), Tatjana (Evgenije Onjegin), Liu (Turandot), Euridika (Orfej i Euridika), Mikaela (Karmen), Dona Elvira (Don Žuan), Margerita (Faust), Ćo Ćo San (Madam Baterflaj), Neda (Pajaci), Kerubino (Figarova ženidba), ali nastupa i u prvoj mono operi kod nas Dnevnik Ane Frank u Operi i teatru Madlenianum.

Manje su poznati njeni stalni angažmani na italijanskim scenama, u renomiranim pozorištima gradova sa velikom operskom tradicijom kao što su: Askoli Pićeno, Basano del Grapa, Latina, Rieti, Ćivitavekija, Jezi, Bari, Padova, Ređo Kalabrija, Ređo Emilija, Rozarno, San Ferdinando i Teatro dell'Opera u Rimu. Nastupila je kao Mizeta u Boemima, pred 10.000 gledalaca na spektakularnoj priredbi u Seulu, u za tu priliku specijalno opremljenoj Olimpijskoj gimnastičkoj dvorani. U olimpijskoj Atina nastupa u maju 2004. sa operom Pinokiove avanture, a naročito je ponosna na koncert na otvaranju Koncert hola u Šangaju.

- Posle brojnih nastupa širom sveta, ali i Srbije i koncerata sa Beogradskom filharmonijom i sa orkestrom RTS-a i saradnje sa divnim kolegama i vrhunskim umetnicima i kompozitorima odlučila sam da lepotu operske umetnosti podelim sa iskrenim ljubiteljima i onima koji to tek treba da postanu. Zato sam odlučila da poznate operske arije obučem u ruho modernih aranžmana, ne bih li ovu muziku približila širem krugu ljudi - izjavila je Suzana Šuvaković Savić.

makonda-tracker