odličan provod

Sjajne vesti za Nikšićane i njihove goste: Galija stiže na Lake Fest

0

Niški sastav Galija nastupiće na 7. Lake Festu drugog dana festivala. Pored njih nastupiće i podgorički bend Freedom i hrvatski sastav Porto Morto.

foto: Vukašin Stanojević
foto: Vukašin Stanojević


Grupa Galija osnovana je u Nišu daleke 1976. godine. Bend traje više od četrdeset godina, što su i obeležili prošle godine velikim koncertom u Beogradu. Dobro poznati crnogorskoj publici, ovaj rock bend će na Krupačkom jezeru nastupiti drugog dana festivala. Bend trenutno priprema novi album i ljubitelji njihove muzike moći će da čuju najveće hitove, kao što su “Kotor”, “Dodirni me”, “Možda sam lud” i mnoge druge. Trenutnu postavu grupe čine Nenad Milosavljević, Ivan Ilić, Slaviša Pavlović, Predrag Milosavljević, Boban Pavlović, Goran Antović i Dragutin Jakovljević.

Porto Morto je zagrebački bend nastao 2012. godine i virali su brojne samostalne nastupe po Hrvatskoj i Srbiji, a njihov hvaljeni debitanstki album “Porto Morto” objavljen je 2016. godine i na domaću muzičku scenu donosi uvijek poželjan svež i jedinstven zvuk.

Podgorički sastav Freedom formiran početkom 2016. godine, kao reakcija na nedostatak jakog rokenrol zvuka. Razočarani scenom po celom svetu, odlučili su da krenu sa svirkom i kako kažu prašeći uživo počiste mediokritete i pokažu da je duh življi i opasniji nego ikada. Po zanimanju arhitekte, fotografi i programeri, muzika je bila opsesija jos od ranog detinjstva, a ta ljubav sada dolazi do izrazaja kroz južnjački rok zvuk podržan jakim gruvom, jednostavnim rifovima i bezobraznim ritmovima. Trenutno završavaju prvi EP i spot.

Do sada su objavljeni nastupi Natali Dizdar, Hladno pivo, Samostalni referenti, Parampaščad i Mortal Kombat.

Sedmo izdanje Lake Festa se održava od 11. do 13. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

 

makonda-tracker