zvuk tradicije

Održan nezaboravan koncert Milice Milisavljević Dugalić u Etnografskom muzeju

0

Nastup Milice Milisavljević Dugalić održan u Etnografskom muzeju u Beogradu bio je pravi poklon ljubiteljima Miličinog čarobnog glasa.

foto: Goran Zlatković
foto: Goran Zlatković

Milica je koncert započela pesmom "Karanfile cveće moje", što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, a zatim su se nizali biseri kosmetske muzike "Svu noć mi biljbilj prepeva", "Oj , jabuko zeleniko", "Marijo deli bela kumrijo" i mnoge druge da bi na prve taktove pesme "Udade se jagodo" publika iz sveg glasa sa Milicom otpevala pesmu od početka do kraja.

 

Na kraju Milica je premijerno izvela pesmu "Tuđa zemljo". Svojom intepretacijom ove divne pastorale prisutnoj publici su zasuzile oči. To nije bio kraj koncerta .

 

foto: Goran Zlatković

 

Publika je ovacijama tražila bis , pa je Milica i sama ponešena emocijom produžila koncert i krunisala ga pesmom "Vidovdan ".

 

Milicu su na koncertu podržali prijatelji i kolege iz sveta muzike , književnosti,glume , a posebnu podršku su joj pružili prijatelji ,kolege iz njene matične kuće PGP -RTS , na čelu sa direktorom Radmilom Cvijovićem.

 

Milica je uz pratnju orkestra koga su činili : Dejan Aksić , Vladan Lazić , Aleksandar Petrović- Hugo, Miroljub Todorović - Džimi priredila publici dan za pamćenje.

makonda-tracker