ŠabačkI letnjeg festival 2017

Otkrivena sva muzička imena koja će ovu oazu učiniti najzabvnijom u regionu

0

Petnaesto po redu izdanje Šabačkog letnjeg festivala održaće se od 28. do 30. jula na Šabačkoj tvrđavi, pod sloganom OAZA. Oaza pozitivne energije, muzike, kulture i dobre atmosfere ugostiće neka od najznačajnijih imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene.

foto: Promo
foto: Promo

Izvođači koji će obeležiti ovogodišnji ŠLF su: Goblini, Darko Rundek, Urban&4, Mostar Sevdah Reunion, E-Play, Grupa Babe, Bjesovi, Psihomodo Pop, Kal, Random, Stereo Banana, Larska, Viva Vops dok će na DJ stage-u nastupati neki od najtraženijih techno/house/edm DJ-eva današnjice: Magdalena, Funkerman, Lehar, Marcus uz mnogobrojna domaća i regionalna techno/house imena kao što su Dj igor D, Nikola Vemić, Dejan Milićević, DJ Sale, Goran Starčević, Ivan Janjić, Laura 2000, SoulMark, Subgenetics i Aftter Affair.

foto: Promo

Ove godine čućete i tri pobednička benda BUNT ROK festivala, čiji je cilj afirmacija nove domaće rok scene, a posebnu podršku pružiće predstavnici šabačke muzičke scene.

foto: Promo

Otvaranju petnaestog izdanja ŠLF-a u petak 28. jula obeležiće i klasična muzika. Koncert Dečje filharmonija na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kulundžijom, našim najpoznatijim violinistom koji iza sebe ima preko 4000 koncerata. Pored klasičnog repertoara biće prepoznatljive numere iz filmskih klasika u kojima će publika svih generacija moći da uživa.

foto: Promo


Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta još od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop-rock-punk bendove i DJ-eve iz Srbije i regiona. Do sada je ugostio preko 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih bendova.

foto: Promo


Organizator ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala je Mikser House, jedinstveni kreativni centar Beograda koji je tokom pet godina svog postojanja ugostio više od million ljudi.

foto: Promo

Pored bogatog muzičkog programa koji će se odvijati na dve bine, imaćete priliku da uživate i u art zoni, gastro zoni, teatru, ali i mnogobrojnim pratećim aktivnostima koje spremamo.

 

makonda-tracker