dobri ritmovi

HERSPECTIVE u KC Grad: Tri kantautorke, tri senzibiliteta, tri izraza

0

Adélis, Nađa i Ana Avramov nastupiće u Gradskoj bašti u petak, 23. juna, od 20 časova.

foto: Promo
foto: Promo

Na otvorenu scenu KC Grada stižu tri kantautorke, dajući moderno ruho i sopstveni pečat klasičnim žanrovima (rok, šansona, džez, pop), ove tri mlade umetnice pokazuju da ženskim glasovima na savremenoj evropskoj kantautorskoj sceni ne nedostaje nadahnuća.

 

 

Glas, klavir i sempler dovoljni su francuskoj kantautorki Adélis da svojim poetičnim tekstovima i šarmantnim nastupom na suptilan način dočara mala i jednostavna zadovoljstva svakodnevnice.

 

Adélis na savremen način nastavlja tradiciju francuske šansone mešajući je sa uticajima klasične muzike i džeza. Kompozicije ove originalne pijanistkinje i pevačice mekog glasa bez sumnje podsećaju na čuvenu francusku kantautorku Barbaru. Adélis iza sebe ima tri izdanja (Danse P’tite Fille, Le Sel, Tactile), evropske turneje (Nemačka, Danska, Švajcarska, Češka), ali i zapažene koncerte u Parizu gde je nastupila kao predgrupa Žan-Luj Oberu, predvodniku kultnog francuskog rok benda Téléphone.

 

foto: Promo

Nađa je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire, The Beatles, a od 2013. godine kada je stupila na scenu imala je preko 30 nastupa među kojima je i nastup na Exit Festivalu 2016. godine. Prošle godine izdala je svoj debitantski demo EP "Venus in Gemini".

 

Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima razvila specifičan muzički stil koji se kreće unutar koordinata dream pop melodija gitare i ravničarske melanholije njenog kontra-alt vokala.

 

Solo projekat Ane Avramov inspirisan je intimnim i minimalističkim instrumentalnim aranžmanom pesmama i ekspresivnošću njenog vokala. Muzika Ane Avramove blisko je povezana sa bendom In Absentias, koji je 2015. godine objavio debi EP Far Out i koji trenutno radi na snimanju albuma.

 

 

makonda-tracker