Gudački kvartet

Muzičari iz Beogradske filharmonije otvaraju festival "Filipovi dani" u Nišu

0

Gudački kvartet Beogradske filharmonije i flautistkinja Jelena Draškoci, otvaraju festival "Filpovi dani" koncertom u sali Niškog simfonijskog orkestra, 13. juna od 20 sati. Muzički festival nosi ime flautiste Filipa Čavara i nastao je kao rezultat posvećenosti njegovih prijatelja koji čuvaju sećanje na rano preminulog kolegu.

foto: Promo
foto: Promo

"Filipovi dani" okupljaju mlade talente i afirmisane umetnike, koji će tokom četiri festivalske večeri besplatno nastupati na različitim lokacijama u Nišu.

 

Pored koncertnog, festival nudi i edukativni program u okviru koga će Nikola Ćirić, solo hornista Beogradske filharmonije i jedan od organizatora, održati radionicu "Muzičar bez stresa" za sve mlade muzičare kao i seminar za horniste.


Velika nam je čast što je Beogradska filharmonija podržala 'Filipove dane'. Pored toga što podiže značaj Festivala, to je još jedan pokazatelj koliko ova institucija razmišlja o decentralizaciji i dokazuje da je Filharmonija svih, a ne samo grada Beograda", rekao je Nikola Ćirić, jedan od incijatora festivala.


Muzičari Gudačkog kvarteta - Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković izvešće za nišku publiku Despićevu "Počasnicu Mokranjcu" i Betovenov kvartet "Seriozo", a zajedno sa koleginicom iz orkestra - Jelenom Draškoci, Bokerinijev Kvintet sa flautom.

makonda-tracker