Dvostruki CD Mate Došena u Jugotonu

0
U okviru edicije Gold Collection u Jugotonovoj radnji može da se naći dvostruki CD jednog od najboljih kompozitora, aranžera i producenata 80-tih godina Mate Došena

Ova dvostruka kompilacija sadrži 43 pesme, a među njima su: Đuli od Danijela Popovića, Otkako te ne volim od Arsena Dedića, Samo je nebo iznad nas od Nede Ukraden...

Mate Došen rođen je 1953. godine u Zagrebu, a muzikom je počeo da se bavi još u detinjstvu. Slavu je stekao već 80-ih godina, pre svega saradnjom sa izvođačima kao što su Mišo Kovač, Magazin, Ljiljana Nikolovska, Tomislav Ivčić, Danijel Popović, Neda Ukraden... Krajem 80-ih preselio se u Španiju, gde je vodio muzičku školu i noćni klub, ali je radio i u studiju, a u Hrvatsku se vratio pre dve godine.

Za tridesetak godina karijere prodao je više od 20 miliona ploča, a najveći uspeh postigao je sa pesmom Đuli u izvođenju Danijela Popovića, koja je prodata u milion primeraka.

Kao producent i aranžer svoj radni i životni vek završio je sa albumom Miše Kovača Ne tražim istinu. Institut Hrvatske Glazbene Industrije posthumno mu je dodelio Porina za životno delo 2010. godine.

makonda-tracker