Massive Attack osvojio Beograd

Deveti BECK’SPERIENCE, prvi put je u Beograd doveo neponovljivi britanski sastav Massive Attack, i u petak u Areni okupio više od 8000 ljubitelja vrhunskog i jedinstvenog savremenog zvuka.
0
1 / 5

Zadatak da otvori Helligoland turneju u Beogradu pripala je Martini Topley-Bird koja je izvela nove, ali i jednu od najpoznatijih pesama benda, globalno popularnu Teardrop. Sudeći po ovacijama publike, zadatak je uspešno završen i sve je bilo spremno za izlazak velikana iz Bristola.

Kao što je i sam Robert Del Naja, frontmen Massive Attack-a, najavio neposredno pred nastup Biće pravi spektakl. Biće to jedinstveni audio vizuelni dogadjaj, predstavićemo se sa novim albumom, kao i video materijalom koji se tiče našeg nastupa i onog što mi želimo da prezentujemo našoj publici, publika je uživala u prepoznatljivom performansu koji je bio retrospektiva svih dosadašnjih albuma sastava.

Izlaskom na bis, frontmen Massive Attack-a zahvalio se publici koja je došla, a sa prvim taktovima Don’t let it goInertia Creeps kada su se sa ogromnog LED ekrana vrtele poruke na srpskom i engleskom jeziku, kao neizostavni deo svakog Massive Attack koncerta. Treća numera koja je publiku dovela u trans i bila jedan od vrhunaca Beck’sperience-a je Unfinished symphaty.  publika je pozdravila sastav burnim aplauzom. Vrhunac je nastao sa izvođenjem numere

Desetočlana postava predvođena dvojcem Grant Daddy G Marshal i Robert Del Naja još jednom je potvrdila svoju titulu jedinstvenog kreatora savremene muzike. Bend koji ima dva bubnjara, basistu, gitaristu, klavijaturistu, programera, legendarnog rege veterana i ubedljivu soul divu Deborah Miller uspeli su da ovaj Beck’sperience upišu u kartu nezaboravnih dešavanja.

BECK’SPERIENCE je još jednom opravdao očekivanja, i sjajnom organizacijom, produkcijom i publikom dokazao zašto je Beograd jedan od evropskih i svetskih metropola koje su osetile duh turneje Helligoland.

makonda-tracker