sjajne vesti!

Cigarettes After Sex objavili novi album pred koncert u Beogradu

0

Američki ambient pop bend Cigarettes After Sex objavio je svoj prvi studijski album naslovljen prosto Cigarettes After Sex, i to baš pred svoj prvi koncert u Beogradu koji će se održati 18. jula na bazenima sportskog centra 11. April.

foto: Promo
foto: Promo

Album je prethodno najavljen singlovima „K“, „Apocalypse“ i „Each Time You Fall In Love“, a objavila ga je izdavačka kuća Partisan Recordsi.

 

Frontmen benda Greg Gonzales je imao jasnu viziju da Cigarettes After Sex prvenac bude potpuno i prelepo, skoro kinematografsko iskustvo. Nakon uspeha singla „Nothing’s Gonna Hurt You Baby“ i prvog EP-a „I.“, bilo je potrebno pet godina da album dobije formu koja bi opravdala čekanje.

 

Izdanje „Cigarettes After Sex“ članovi benda su uporedili sa najromantičnijim filmovima po atmosferi koja ga prožima i samoj „širini“ muzike. Album je sniman u crkvi jednim mikrofonom pa se samim tim zvuk na albumu oslanja na prostornost i minimalne pitke melodije u maniru Mazzy Star i Red House Painters, ali i maestralnog Angela Badalamentija sa ne preterano konvencionalnim tekstovima.

 

Cigarettes After Sex su već uveliko na turneji tokom koje će 18. jula nastupiti i u Beogradu, na bazenima sportskog centra 11. April.Ovo će biti njihov prvi nastup u Srbiji.

 

makonda-tracker