kultura

Novosadski duvački kvintet u sali Beogradske filharmonije

0

Beogradska publika imaće zaista sjajnu priliku da u nedelju, 11. juna od 19 sati u Sali beogradske filhamornija uživa u muziciranju vrhunskih umetnika, u formaciji koja nije tako česta na koncertnim podijumima kod nas – duvačkom kvintetu.

foto: Promo
foto: Promo

 

Naime, koncert će održati Novosadski duvački kvintet koji je osnovan 2010. godine. Članovi ovog kvinteta su: Ksenija Mijatović (flauta), Veronika Antunović (oboa), Kristijan Boroš (klarinet), Goran Marinković (fagot) i Mirko Marić (horna).

 

Polje delovanja ovog duvačkog kvinteta je široko: članovi su orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestra Camerata Academica, orkestra Camerata Serbica, Beogradske filharmonije, kao i orkestra Orfelin, profesori u Muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu i "Vlado Milošević" u Banja Luci, stručni saradnici na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, redovni profesori na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Neki od članova Novosadskog duvačkog kvinteta su studenti doktorskih studija iz kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

foto: Promo

Tokom dosadašnje saradnje, kvintet je održao koncerte u zemlji i regionu koje je stručna kritika ocenila kao izuzetne.

 

Na koncertu u Beogradskoj filharmoniji, u nedelju 11. juna, Novosadski duvački kvintet izvešće dela Darijusa Mijoa, Žaka Ibera, Franca Dancija i Pola Hindemita. Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

 

makonda-tracker