Energija koja pokreće

Spremite se za brutalno žestok soul, ritam i bluz fank: King Khan & The Shrines obećavaju nezaboravan provod!

0

King Khan & The Shrines, bend koji deceniju i po snima albume samog vrha garažnog roka i izvodi ih još sjajnije uživo nastupiće pred beogradskom publikom 8.juna u prostoru art komune Dorćol Platz.

foto: Promo
foto: Promo

King Khan & The Shrines sviraju brutalno žestoki Soul, Rhythm & Blues i Funk obogaćujući zvuk vrsnim psihodeličnim deonicama i to ih čini ne samo izuzetnim, već i jedinstvenim psihodeličnim soul big bendom.

 

Jedan od najharizmatičnijih frontmena današnjice, svakako broj 1 kad je garažni rok u pitanju, bludni sin Jamesa Browna, Littlea Richarda, Screamin Jay Hawkinsa, Funkadelic i The Sun Ra Arkestra – King Khan – po drugi put u Beogradu izvodi zadivljujući nastup sa pratećim bendom The Shrines.

 

S obzirom na to da se radi o devetočlanoj postavi: tri duvača, perkusionista, bubnjar, gitarista, basista, klavijaturista i King Khan kao frontmen na vokalu i povremeno drugoj gitari, jasno je da se radi o prilično komplikovanijoj zvučnoj slici od uobičajene garažne postave.

 

Pre njih kao gosti večeri sviraće Operators iz Kanade, electro dance super-grupa sastavljena od članova Wolf Parade, New Bomb Turks i Handsome Furs. Sebe opisuju kao „analog post-punk“. Pitchfork ih opisuje kao „nightmare pop“. Istina je, kao i uvek, tamo negde – u

 

Karte su u pretprodaji u Dorćol Platzu, Pabu Brod, Zaokretu i Chillton Bife-u 1800 i na dan koncerta 2000 dinara.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker