Koncerti

Novih pet termina za Pet elemenata Beogradske filharmonije

0

Pet novih termina za pet najtraženijih koncerata Beogradske filharmonije iz naredne sezone Pet elemenata u prodaji su od 5. juna

foto: Promo
foto: Promo

Objedinjeni pod nazivom Filharmanija, idealna su prilika za sve one koji nisu uspeli da dođu do svojih ulaznica za sezonu 17/18. Prvog dana je već prodata četvrtina sale na Kolarcu gde će se koncerti održavati dan uoči redovnih nastupa orkestra, tako da četvrtak postaje mali filharmonijski petak.

 

U okviru Filharmanije publika će imati priliku da čuje ekskluzivno izvođenje pronađene Pogrebne pesme Stravinskog čije je ponovno otkriće svetska senzacija. Planete Holsta, Klavirski koncert u b-molu Čajkovskog, Polovecke igre Borodina, Zlatna ribica Logara - samo su neki od programa koji predstavljaju sezonu Pet elemanata u malom.

Pored novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Filharmaničari će slušati orkestar pod dirigentskim palicama Fabrisa Bolona, Hansa Grafa, Uroša Lajovica, Eiđija Ouea i interpretacije čuvenih solista kao što su harfista Gzavije de Mestr, pijanista Sergej Babajan, mecosopranistkinja Višnja Popov, perkusionista Simone Rubino, kao i Akademskog hora Collegium Musicum.

Ulaznice po ceni od 2000, 3000 i 4000 dinara za komplet od pet koncerata u prodaji su na biletarnici Beogradske filharmonije kao i online.

makonda-tracker