Spektakl u najavi

Kralj Čačka otvara koncert Darka Rundeka na Tašu

0

Kralj Čačka nastupiće 15. juna (20:00) ispred Darka Rundeka na njegovom koncertu Apocalypso Now na beogradskom stadionu Tašmajdan.

foto: Promo
foto: Promo

 

Kralj Čačka je nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju, mada oni koji vole reference to mogu nazvati mešavinom džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju srpskim Tomom Vejtsom.

Za mene, to je čast, zadovoljstvo i novo, dragoceno iskustvo uz zahvalnost što smo pozvani da sviramo na tako velikom događaju. Darkov rad iz vremena Haustora i kasniji nastavak u autorstvu je dosta uticao na mene kao autora, na neki način me gradio uz uticaje ostalih autora, a publika može očekivati da ćemo je polako ali sigurno uvesti u Apokalipsu danas", kaže Kralj Čačka.

 

Singl Moj Avatar pre dve godine predstavio je domaćoj javnosti Kralja Čačka, odnosno pevača i gitaristu Nenada Marića, a nedavno je objavio prvi album Zemlja snova (izdavači su Pop depresija i Odlični hrčak), koji je tu da podvuče crtu, obraduje fanove i oslobodi mesto za nove pesme, nove priče i sudbine.

 

Sada je vreme za nove avanture, nove koncerte...", kaže Kralj.

 

foto: Emir Srkalović

Rundek je povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma Apocalypso ponovo okupio veliki bend za regionalnu turneju koja kreće 15. juna koncertom na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

 

Save

makonda-tracker