Aleksa Jelić obradio čuveni hit Flojd

1
Pop pevač Aleksa Jelić prvi je izvođač koji je dobio dozvolu kompozitora Zorana Simjanovića da snimi obradu čuvene pesme Flojd, napisane za kultni film Gorana Markovića Nacionalna klasa.
foto: promo
foto: promo

Pesmu je u originalu izveo Dado Topić, a mnogi je smatraju najboljom filmskom numerom bivše Jugoslavije. Aleksa Jelić publici je poznat po hitovima Beli jablan, U tami disko kluba, ali i po tome što se, pored pevanja, profesionalno bavi i plesom, te će biti zanimljivo čuti i videti kako će dobro poznati Flojd izgledati u njegovoj interpretaciji.

- Ponosan sam na to što je gospodin Simjanović baš meni dozvolio da modernizujem čuvenu pesmu. Flojd ima potpuno novi ritam i aranžman. Mislim da će nove generacije mladih širom bivše Jugoslavije uživati u drugačijem viđenju pesme uz koju su đuskali njihovi roditelji – otkriva Aleksa.

Pesma Flojd naći će se na drugom Aleksinom albumu koji nosi naziv Javna tajna, a koji će se početkom septembra pojaviti u prodaji, u izdanju PGP RTS-a. Pesma Flojd je prvi put objavljena davne 1979. godine, na LP ploči koja je najavljivala izlazak filma, a izdavač je i tada bio PGP RTS. Na sajtu RTS možete besplatno da preuzmete pesmu Flojd Alekse Jelića. Ovim je otvoren novi vid komunikacije ove izdavačke kuće sa slušaocima - neke od pesama PGP-ovih ekskluzivaca moći ćete da nađete na našem sajtu pre nego što budu objavljene na nosačima zvuka.

makonda-tracker