Garo & Tavitijan Brothers - Makedonsko srce kuca u 7/8

0
Makedonsko srce kuca u 7/8 je naziv albuma na kome su Garo, Diran i Garo mlađi Tavitijan sarađivali sa najvećim imenima hrvatske muzičke scene: Josipom Lisac, Massimom, Akijem Rahimovskim, Željkom Bebekom, Terezom Kesovijom, Dadom Topićem...
foto: promo
foto: promo

Iza imena Garo & Tavitjan Brothers kriju se braća Diran i Garo mlađi, i njihov otac Garo Tavitjan, poznati bubnjar legendarne makedonske grupe Leb i sol. Braća Diran i Garo su akademski muzičari koji su još od detinjstva započeli svoje muzičko obrazovanje. Diran je već sa 6 godina počeo da svira klavir, dok je njegov brat Garo krenuo očevim putem i odabrao bubnjeve.

Tavitjan Brothers preferiraju mešavinu džeza, roka, fanka ali i tradicionalne makedonske pesme. Njihov rad je priznat i van granica Makedonije, a dobitnici su i brojnih priznanja.

Makedonsko srce kuca u 7/8 je naziv albuma na kome su sarađivali sa najvećim imenima hrvatske muzičke scene: Josipom Lisac, Massimom, Akijem Rahimovskim, Željkom Bebekom, Terezom Kesovijom, Dadom Topićem i mnogim drugim. Svako od njih je otpevao po jednu tradicionalnu makednosku pesmu u kojoj su dali dozu svoje jedinstvene interpretacije, što se savršeno uklopilo u sjajne aranžmane Tavitjan Brothersa. Ceo materijal je sniman u Skoplju, vokali su rađeni u studiju Croatie Records, a mastering je rađen u Los Anđelesu. Ovo izdanje može da se nađe u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici.

Prvi singl s albuma Makedonsko srce kuca u 7/8 je pesma Eleno kerko koju izvodi Massimo. Spot za ovu pesmu možete da vidite ispod teksta, a u toku je snimanje i drugog spota za pesmu Jovano, Jovanke u izvođenju Željka Bebeka.


makonda-tracker