Nestrpljenje raste

Kilersi lično odabrali 3 predgrupe za spektakl godine! (FOTO)

0

Ostalo je još samo mesec i po dana do spektakla godine uz Kilerse, koji će 5. jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi! Jedan od najvećih bendova našeg vremena u Srbiju dolazi u okviru ekskluzivne turneje na kojoj će posetiti svega desetak zemalja, a koliko ozbiljno shvataju svaki svoj nastup govori činjenica da su lično odabrali tri predgrupe za spektakl na tvrđavi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre Kilersa, na glavnu binu Exita, izaći će i fantastična njujorška četvorka Teachers, regionalni majstori rok spektakla Van Gogh, te riječki indi-rokeri Jonathan!

foto: Promo

Kreativni multi-instrumentalisti Teachers stižu na Tvrđavu da razmrdaju publiku svojom kombinacijom funk i indie zvukova, afro-disko uticaja i elektronike, a rezultat se najbolje vidi na njihovim nedavno objavljenim zaraznim singlovima "Ocean" i "Mannequin In Heat" koji će zasigurno osvojiti publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi! Njihova muzika neodoljivo evocira leto, kao i fanki duh sedamdesetih i šarenilo osamdesetih. Među njihovim fanovima nalazi se i Kanje Vest, čij hit singl "Monster" je producirao frontmen grupe Ben Bronfman, inače muž poznate reperke M.I.A. koju smo takođe slušali na Exitu. Brofman je vrsni producent, a za Gremija je nominovan zbog još jedne saradnje sa Kanjeom Vestom, i to na numeri "New Slaves".

 

Teachers su bend koji je po ličnom priznanju zaljubljen u Srbiju, gde su nedavno boravili i snimali svoj novi spot, te obilazili brojne spomenike i brutalističku arhitekturu koja ih podseća na Star Wars filmove!

foto: Promo

Toga dana na bini će se naći i jedan od najpoznatijih rok bendova sa ovih prostora – Van Gogh! Ovu titulu ne jednom, već dvaput potvrdila je i prestižna MTV nagrada, 2007. iz Minhena i 2014. iz Glazgova! Van Gogh, od objavljivanja prvog albuma 1991. godine, pa do danas, održao je svoju energiju i i prepoznatljivi zvuk koji se može ukratko opisati kao čisti rok! Sa svakim novim albumom, njihovoj muzici je dodavan po još jedan sloj, te bend sada nudi zreo i doteran zvuk, pripreman sa pažnjom i težnjom ka perfekciji koja ni u jednom momentu nije otupila njihovu neposrednost.

 

To se apsolutno i ogleda na najnovijem albumu "Neumeren u svemu", a istoimena numera dobila je "live" spot sa rođendanskog koncerta Van Gogha održanog krajem godine. Ovo je ujedno i premijera novog spota koji najbolje potvrđuje zašto su Kilersi prepoznali scensku energiju grupe Van Gogh i zašto Đule, Srba i ekipa važe za majstore velikih rok koncerata!

foto: Promo

Indie rock petorka Jonathan iz Hrvatske zaokružuje sjajan program za nulti dan EXIT festivala! Fanovi ih nestrpljivo očekuju, jer su regiju osvojili fantastičnim hitovima "Maggie", "Communicate!" i "Try To Get Even", a svoj status na domaćoj muzičkoj sceni zacementirali su mini albumom "To Love…", objavljenim početkom godine, koji je i dalje najjači hrvatski kandidat za album godine, a na kome su se izdvojile numere "Heaven" i "Allison". Nastup sa zvezdama rock scene Killersima, samo je još jedna potvrda neverovatnog kvaliteta ovog benda o kojem se sve više priča i izvan regiona!

makonda-tracker