noć muzeja

Dobrodošli u muzički vremeplov: Dejan Cukić, Ljuba Ninković, Ivan Milenković i Marko Vidojević pripremaju iznenađenje godine!

0

U petak 19. maja u Makedonskoj 21, od 17 časova, održaće se nesvakidašnji audio dogadjaj pod imenom Zlatne šezdesete - rok popodne u Muzičkoj kući Metropolis, u okviru kojeg će nastupiti Dejan Cukić, Ljuba Ninković, Ivan Milenković i Marko Vidojević.

foto: Promo
foto: Promo

Uoči ovogodišnje "Noći muzeja" čiji deo je ponovo i Radio Beograd u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21, prisustvovaćemo rokenrol putovanju u doba zlatnih šezdesetih. Muzička kuća Metropolis, zajedno sa postavkom „Rok muzej", Beogradom 202, Institutom za savremenu muziku i Tehnikom radija Beograd vode vas u vreme evergrin rifova i hitova Elvisa, Badija Holija, Čaka Berija, Bitlsa, Rolingstonsa, Hendriksa, Kleptona, Dorsa, ali i domaćih grupa poput Silueta, Korni grupe, Uragana, Crvenih Koralja, Zlatnih dečaka, Crnih bisera i ostalih popularnih grupa - "električara" i "čupavaca" koje su uoči početka sedamdesetih pravile svoju stazu revolucije, namenjenu prvenstveno mladima.

 

U prostorijama Muzičke kuće Metropolis od 17 do 19 časova Radio Beograd 202 emitovaće uživo program koji će se slušati i gledati. Deo postavke Rok muzeja - odeća i instrumenti domaćih muzičara, kao i gramofoni i ploče sa muzikom "zlatnih šezdesetih", odvešće nas u doba mladosti bejbi bum generacije, a oni mlađi će okusiti delić duha iz kog su nastali i brojni današnji bendovi i muzički pravci. Ugostićemo i organizatore "Noći muzeja" uz autore zanimljivih postavki koje će se moći videti u subotu tokom ove manifestacije.

 

Najpoznatije numere rokenrol iz "hipi" vremena izvodiće uživo Dejan Cukić, Ljuba Ninković, Ivan Milenković i Marko Vidojević. Dobrodošli u rok vremeplov na talasima “Dvestadvojke”, u Muzičkoj kući Metropolis! Voditelj programa je Kruna Pintarić.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker