Kultni sastav

Wovenhand sutra u Beogradu, u četvrtak u Novom Sadu

0
Čuveni američki bend Wovenhand održaće koncert u sredu, 17. maja, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a dan kasnije, u četvrtak, 18. maja, posetiće i Novi Sad (Firchie Think Tank Studio).
foto: Promo, Nemanja Đorđević
foto: Promo, Nemanja Đorđević

Dejvid Judžin Edvards (David Eugen Edwards), jedan od najznačajnijih autora američke alternativne scene, dolazi u Srbiju sa svojim bendom Wovenhand nakon 6 godina pauze u organizaciji koncerte agencije Rock svirke. Zahvaljujući koncertima koji su pre intezivno spiritualno putovanje nego običan muzički događaj, u našoj zemlji ima gotovo božanski status.

foto: Promo, Nemanja Đorđević

O svom muzičkom odrastanju i uticajima Dejvid kaže:

“Pevao sam u crkvi u dečjem horu. Najpre sam svirao violinu, pa onda klavir i potom bubnjeve, dugi niz godina... da bih konačno otkrio gitaru. Kultura Indijanaca je oduvek uticala na mene na toliko mnogo načina tokom mog života. Da znate da baš jeste. Kada sam stvarno počeo da slušam i tragam za muzikom, dohvatio sam se odmah najtežih stvari. Ne samo iz roka, mislim, već i iz svih drugih oblika muzičkog izražavanja. Od drevne indijanske do starovremske muzike sa planina, sa kojom sam najbliži, pa sve do afričke, ciganske, persijanske i istočno-indijske. Baš sve sam slušao, u stvari. Uvek sam tražio i voleo ono što nazivaju tradicionalnom muzikom, sa svih strana Zemlje, iz svih ljudskih plemena i na svim jezicima.”

foto: Promo, Nemanja Đorđević

Intervju u intergralnom obliku, koji su sa Dejvidom Judžinom Edvardsom uradili Dragan Ambrozić i Zorica Kojić, možete pročitati u sutrašnjem (sreda) broju dnevnog lista Danas.

 

Kao predgrupa na oba koncerta nastupiće bend Wacky Blues Professors iz

Ljubljane, koji su ostavili fantastičan utisak na nedavno održanom Eurosonic

showcase festivalu u Holandiji, gde je između ostalih svoje učešće uzeo pre tri godine i Repetitor, odakle je krenuo u svoj meteorski uspon u Evropi.

 

Njihova muzika je eksplozivna mešavina bluesa, funka i psihodeličnog rocka.

makonda-tracker