Zajednički koncert Patriše Sneds i Vladimira Gligorića

0
Prelepi američki sopran Patriša Sends predstaviće se posle dve godine ponovo našoj publici, a scenu će deliti sa jednim od najboljih pijanista mlađe generacije, Vladimirom Gligorićem. Koncert će održati u subotu 12. juna u Centru lepih umetnosti Jovana Kolund

Na programu će biti Pesme iz Overna Žozefa Kanteluba, španske pesme, engleske arije i kompozicije za solo klavir. Pokrovitelj koncerta je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država Od američkog naroda.

Patriša Sends, sopran, započela je studije u Ajovi, kao stipendista Univerziteta u Ajovi. Školovala je glas kod prof. Robert Ekerta, kod koga je i diplomirala na katedri za solo pevanje i muzičko obrazovanje. Magistrirala je horsku muziku na Konzervatorijumu za muziku univerziteta u Kanzas Sitiju, a diplomu dobija i na katedri za horsko dirigovanje. Postdiplomske studije solo pevanja nastavlja na Drejk univerzitetu i Univerzitetu centralnog Vašingtona, gde je i magistrirala na odseku za pozorišnu produkciju.

Vladimir Gligorić pijanista, rođen je u Beogradu 1979. godine u porodici muzičara. Diplomirao je na FMU u Beogradu 2002. godine, u klasi prof. Jokut Mihailović. Postdiplomske studije je započeo na Conservatoire de musique de Geneve, u klasi profesora Elizabete Atanasove. Magistrirao je na FMU u Beogradu u klasi pijaniste profesora Aleksandra Serdara, kod koga je trenutno i na doktorskim studijama.

Održao je brojne solističke koncerte u Beogradu, širom Srbije, ali i van granica naše zemlje i pohađao je majstorske kurseve renomiranih pijanista i profesora. Bio je stipendista Ministarstva prosvete, Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, kao i SANU.

Ulaz na koncert je slobodan.

makonda-tracker