Na repeat!

U ritmu ljubavi i šopingholije: 5 domaćih pesama koje su obeležile ovo proleće

0
Nova sezona nije samo zahvatila modu, već i muzički svet pa nam je veliki broj muzičara predstavio svoje nove singlove u prvim danima proleća...
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Nedavno je u prijatnoj atmosferi Kalemegdanske terase jedan od najboljih ženskih vokala regionalne scene Lena Kovačević predstavila video za svoju najnoviju pesmu Zauvek. Lena je, pored verzije na srpskom jeziku, ovu pesmu otpevala i na engleskom, što je naišlo na sjajne reakcije okupljenih novinara i gostiju, piše Elle Srbija.

 

Samo nedelju dana pre Lenine premijere imali smo takođe priliku da preslušamo srpsku pesmu za ovogodišnju Evroviziju. Zaraznu pesmu na engleskom pod nazivom In Too Deep izvodi Tijana Bogićević, a pesma se odlično kotirala u kladionicama kad se tek pojavila.

 

foto: Beta

Da prolećna muzička ponuda bude raznovrsnija i zanimljivija pobrinulo se troje mladih muzičara, čije vreme (bar kod dama) tek dolazi. U pitanju su Bojana Vunturišević, Đorđe Miljenović (poznatiji kao Sky Wikluh) i Tamara Ristić poznata pod imenom Kezz.

 

Nekadašnja frontmenka benda Svi na pod Bojana Vunturišević obradovala nas je novim singlom Kese etikete, kojim je najavila dugo očekivani album Daljine.

 

 

A post shared by Bojana Vunturišević (@bojanadona) on

 

Đorđe Miljenović, poznatiji publici kao Sky Wilkuh i član benda Bad Copy, okrenuo je potpuno novi list i ponovo potvrdio status jednog od najtalentovanijih muzičara svoje generacije na našim prostorima. Bend koji predvodi Đorđe čine: Lav Bratuša - bubnjevi (Darkwood dub), ​Milan Mika Aćimović - klavijature, vokali, daire (Sopot, Vasil Hadzimanov Band), Milorad Matić - b​as, vokali (SUNSHINE, Nekontrola), ​Đorđe Todorović - ​g​itara, ​Janko Mostarlić - ​g​itara (Kanda Kodža i Nebojša) i ​Marko Milošević - ​s​empler (MKDSL). Novi albumi nose nazive Amovi i Sam pao, sam se ubio.

 

 

Muziku koju izvode toplo preporučujemo svima koji vole dobar rock'n'roll i bluz zvuk, ali i svima onima koji već dugo pažljivo prate Đorđevu karijeru.

 

Nakon što je prošle godine pobedila na regionalnom konkursu Ženski element, koji organizuju Mascom Records i Mikser festival, karijera mlade Tamare Ristić, poznatije publici kao Kezz, u kontinuiranom je usponu.

 

 

Tamara je poslednjih nekoliko meseci zajedno sa Markom Miloševićem (MKDSL) u studiju radila na svom prvom albumu, a pesma Nema mog dragana je prvi singl koji najavljuje ovaj jedinstveni projekat na ovim prostorima.

 

makonda-tracker