Objavljena satnica Ex-yu Rock Festa u Starčevu

0
Na drugom Ex-YU rock festu 26. juna u Starčevu kod Pančeva, redom će nastupiti Elvis Jr Kurtović, Orthodox Celts, Bajaga i Instruktori i Let 3, a organizatori su predvideli autobus iz/do Beograda i zaštitu od eventualne kiše pod pokrivenim tribinama stadiona F

Festival počinje od 18.00 nastupom lokalnih bendova, a u 20:00 na scenu stupaju sarajevsko-beogradski novoprimitivci Elvis Jr Kurtović, pevača Gorana Petranovića-Rize.

Elvis J Kurtović priču iz Sarajeva, sa hitovima Kad se babo vrati kući pijan, Da Bog da crk'o rokenrol i Haile Selasije, sada nastavlja nekrunisani kralj novoprimitivaca Rizo sa podmlađenim Elvis Jr Kurtović izdanjem. Žedno se iščekuje njihov novi album naslovljen Koševo zove.

U 21:30 sviraju srpski Irci Ortodoks Kelts koji u Starčevo dolaze direktno sa nastupa u Trstu dan ranije. Prethodno u martu Kelti su punili prostore Doma omladine Beograda, novosadske Treme, Zelenog zvona i niškog SKC-a. Sad će se Starčevom i okolinom oriti Irish Rover, Rocky Road To Dublin, Drinking Song...

Bajaga i Instruktori nastupaju od 23:00. Bend Momčila Bajagića na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina rada svirao je u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Banjaluci...a sada stiže i do Starčeva! Definitivno ovo neće biti mali koncert za Bajagu i Instruktore, jer je prošle godine samo druge večeri festivala, Starčevo pohodilo oko 10.000 posetilaca.

Na kraju u 0:30 na pozornicu izlaze legendarni i provokativni Let 3 iz Rijeke. Bend čiji nastup uključuje turbo-folk pevača, golubove puštene iz divovskog falusa, pričljivog robota, ispaljivanje čepova iz zadnjica...Ko zna šta očekuje posetioce Ex Yu Rock festa? Izvesno je da Let 3 na koncertima dosta prostora posvećuju nedavno reizdanim legendarnim albumima, prvencu Two Dogs Fuckin' (1989) i El desperado (1991).

- Prevoz od Starčeva do Pančeva i Beograda i nazad, biće obezbeđen, a svi zainteresovani koji dolaze sopstvenim prevozom pozivaju se da što ranije dođu jer će plato ispred stadiona biti zatvoren za saobraćaj. Neće biti moguće unošenje hrane i pića, koje će po popularnim cenama biti obezbeđeno na stadionu. S obzirom da postoje pokrivene tribine za 3.000 mesta, koncert će biti održan i u slučaju kiše, a za ljubitelje fudbala obezbediće se i video-bim, pa će se emitovati i utakmica sa Svetskog prvenstva (moguće je da u tom terminu igra Srbija) - navode organizatori iz Mesne zajednice Starčevo.

makonda-tracker