Leto u Beogradu počinje sa Nenom Belanom

0
Neno Belan sa svojim pratećim sastavom Fjumens vraća se koncertno 1. jula u Beograd kako bi na početku leta priredio pravu mediteransku feštu u bašti Studentskog kulturnog centra.

- Beograđni mogu očekivati da ih vesele i razdragane uvedemo u ljetne praznike i donesemo im atmosferu Mediterana. Moj bend je kao stvoren za tako nešto, da publiku usred Beograda bar na par sati odvedemo na more - najavljuje Belan.

Nekadašnji frontmen legendarnih splitskih Đavola, autor klasika Stojin na kantunu, Bambina, Dani ljubavi, Ostani uz mene... stiže u Beograd u trenutku kada mu je u Hrvatskoj pošla za rukom nesvakidasnja stvar. Za koncertni album Tvornica snova nominovan je bio za esnafsku nagradu Porin u četiri kategorije - i osvojio je sva četiri Porina.

Dvostruki CD Tvornica snova je u Hrvatskoj album godine, najbolji rok album, najbolji koncertni album i sadrži pesmu Ivona, najbolju izvedbu grupe sa vokalom.

Stvar je tim bolja ako se zna da je Belan i prošle godine pokupio četiri Porina: za pesmu godine Zar više nema nas (duet sa Masimom Savićem), za najbolju vokalnu saradnju opet Zar više nema nas, za najbolji kompilacijski album The Ultimate Collection Belan i Ðavoli, i za najbolji tematsko-istorijski album Ðavoli 3 CD BOX.

- Koncert će dosta ličiti na Tvornicu snova. Isti bend svira, i repertoar je isti - presjek mog kompletnog stvaralaštva od osamdesetih i Đavola, do albuma Rijeka snova - kaže Belan.

Ulaznica za koncert koštaće 1.000 dinara.

makonda-tracker