Pala Valpurgijska noć!

Luke Black: Još kad se moj otac bavio DJ-ingom OVO mi je bila želja...

0
"Najprirodniji korak u ovom trenutku moje karijere bio je da se postavim u ulogu studenta i posmatram virtouze kako razvijaju pesmu i usput učim iz tog procesa", smatra Luke Black.
foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Muziku i tekst za novi singl "Walpurgis Night" potpisuje Luke Black, aranžmanom se pozabavio Mauro Copeta producent italijanskog dua HardTon, gitare koje oživljavaju retro zvuk je snimao Mark Vaone u Bolonji, dok je za produkciju i miks zadužen poznati švedski producent Oscar Fogelstrom koji je producirao pesmu prošlogodišnjeg predstavnika Švedske na Evroviziji.

Najprirodniji korak u ovom trenutku moje karijere bio je da se postavim u ulogu studenta i posmatram virtouze kako razvijaju pesmu i usput učim iz tog procesa. Još od vremena kad se moj otac bavio DJ-ingom, bila mi je velika želja da uvrstim fank zvuk u svoju pop muziku i znao sam da ću uspeti u tome uz pomoć producenata koje sam izabrao za projekat Walpurgis Night", kaže Luke Black.

Glavna inspiracija pesme i spota jeste Valpurgijska noć – u kojoj se slavi Sveta Valpurga, franačka opatica iz osmog veka. Koncept videa je baziran na modernom odnosu Fausta i Mefista, koji dolaze u viktorijanski hotel, kako bi pokupili zgodne manekenke od sablasne figure (vlasnice) i pretvorili ih u veštice za potrebe ritualnog plesa oko vatre uoči Valpugijske noći.

foto: Youtube Screenshot

Krajem marta Luke je nastupio u legendarnom berlinskom klubu Berghain koji je bio idealno mesto da predstavi svoj novi materijal. Odmah po povratku iz Berlina snimio je i video spot za "Walpurgis Night" koji je danas imao svoju premijeru na njegovom VEVO kanalu. Nakon nastupa u berlinskim klubovima Berghain i IPA, srpski pop muzičar predstavlja ovaj potpuno novi singl kao i prateći video spot! Spot je režirala Sara Vulović dok kostimogafiju potpisuje mlada dizajnerka Mona Lacko.

 

U germanskom folkloru Valpurgijska noć je zapravo Noć veštica (eng. Halloween; nem. Hexennacht; hol. Heksennacht), koja se obeležava u više država Evrope: Nemačkoj, Holandiji, Danskoj, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Estoniji...

makonda-tracker