senzacija!

Arsenal Fest 07: Ana Popović i Dub FX stižu u Kragujevac!

0
Bluz gitaristkinja Ana Popović nastupiće 23. juna, a australijska muzička senzacija Dub FX 24. juna na Main Stage-u u Kragujevcu!
foto: Promo
foto: Promo

- Volim da mešam sve žanrove, kao džez, rege, hiphop, sambu, dramenbejs, dabstep... šta god da osećam u tom trenutku. To je lepota mog nastupa - poručuje Bendžamin Stanford, koji je pod firmom Dub FX poslednjih godina prodao stotine hiljada primeraka albuma i stigao do preko 150 miliona pregleda na jutjubu.

 

Stanfordu, koji je počeo kao ulični muzičar a stigao je da prodrma brojne velike festivale širom sveta, potrebno je veoma malo da privuče pažnju publike - samo glas, FX pedala i lup (loop) mašina. Ali su zato rezultati spektakularni što se može čuti u Dub FX hitovima Flow, Love Someone, No Rest For The Wicked, Soothe Your Pain...

 

foto: Promo

- Ana Popović je jedna opaka gitaristkinja - odavno je ustvrdio legendarni Brus Springstin za muzičarku rođenu u Beogradu, koja je danas nastanjena u Los Anđelesu i delila je bine sa veličinama kakve su B.B. King, Džo Bonamasa i Geri Klark Džunior, a sada konačno prvi put dolazi u Kragujevac.

 

Čuvena upravo po moćnim živim nastupima, Popović sa svojim pratećim bendom neumorno krstari po velikim svetskim festivalima, a na Arsenal dolazi u trenutku dok promoviše aktuelni trostruki album Trilogy (2016), njeno najambicioznije ostvarenje do sada, fascinantnu kolekciju 23 bluz, džez i fank stvari.

 

foto: jack_moutaillie

- Ja jednostavno moram da sviram uživo. U tome neizmerno uživam i verovatno ne bih bila ja, ukoliko bi se to zbog bilo čega ikad obustavilo - kaže Popović.

 

Na Arsenal Fest 07 nastupiće i 23. juna Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson, 23. juna Thievery Corporation, 24. juna Urban&4 i Rambo Amadeus.

 

makonda-tracker