Cheick-Tidiane Seck u Beogradu

0
U Muzeju afričke umetnosti u Beogradu u subotu 5. juna od 21 čas nastupiće sekstet Cheick-Tidiane Seck
foto: promo
foto: promo

Klavijatursta, kompozitor i izvođač savremene i tradicionalne muzike Malija Šek Tidian Sek (Cheick-Tidiane Seck) jedan je od najiskusnijih, najcenjenijih i najplodnijih muzičara iz Manding govornog područja Zapadne Afrike. Tokom svoje tridesetpetogodišnje bogate muzičke karijere sarađivao je sa nekim od najvećih imena afričke, džez i world music scene: Dee Dee Bridgewater, Salif Keita, Mory Kante, Fela Kuti, Youssou N'Dour, Hank Jones, Carlos Santana, Joe Zawinul, i mnogi drugi. Kao klavijaturista, kompozitor, frontmen, pevač, aranžer, izvođač savremene i tradicionalne muzike, Šek predstavlja upečatljiv primer raznovrsnosti i kompleksnosti muzičara kao neko ko često doprinosi i učestvuje u spajanju i prožimanju kultura i regiona, savremenog i tradicionalnog, globalnog i lokalnog.

Zajedno sa njim u Beogradu će nastupiti Guimba Kouyate – gitara, talking drum, Alioune Wade – bas gitara, Yoann Schmidt – bubanj, Fatoumata Diawara – vokal, Igor Vincetić – konge, djembe, kalabas.

Prodajna mesta su Bilet servis, Mamut i Muzej afričke umetnosti a karta košta 690 dinara. Nakon koncerta sledi after party u Guitar Art Cafeu u Dvorani kulturnog centra Beograda.

makonda-tracker