Debi album grupe Zemlja gruva!

0
Beogradski bend Zemlja gruva! izdao je svoje debi izdanje Wtf is Gruvlend? za sopstvenu internet etiketu www.gruvlend.net
foto: promo
foto: promo

Zemlja gruva! je beogradski bend nastao 2007. godine spontanim okupljanjem muzičara oko Studija Gruvlend! na Vračaru. Ovu grupu odlikuju veoma pozitivan duh, jaka ambicija i specifičan pristup produkciji i promociji muzike. Vremenom se oko benda okupila ekipa talentovanih mladih ljudi koja nastoji da svojim radom pokrije sve elemente koje podrazumeva posao muzičara u današnje vreme.

Specifičnost Zemlje gruva!, pored raznolikosti muzičkih stilova koji određuju njihov zvuk, predstavlja i moćna linija  troje predvodnika benda: Zoe Kida, Konstrakta i MC Milovan, troje pevača sa različitim muzičkim stilom i manirima pevanja. Ovaj uigrani vokalni tim domaćoj publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Kosheen, Capleton... Dugogodišnje iskustvo naučilo je članove Zemlje Gruva! da se prilagode publici i naprave dobru atmosferu, kako u malim klubovima tako i na velikim festivalima, kao što su Exit, Beovizija i Nisomnija.

Na debitantskom albumu Zemlje gruva! radilo se neprekidno od prvog nastupa benda na Beoviziji 2007, tako da Wtf is Gruvlend? predstavlja kompilaciju pesama produciranih u Studiju Gruvlend! u tom periodu. Posle tri godine iščekivanja, konačno je objavljen na internet etiketi www.gruvlend.net, sa koje ga svi registrovani korisnici mogu besplatno preuzeti u mp3 formatu.

Album je rigorozno selektovan i predstavlja svojstvenu definiciju gruva, onoga što je i glavni pokretač Zemlje gruva!, bez obzira da li je to hip-hop, reggae, soul, r'n'b, afro... Važno je da pesma ima dobar gruv, da ima zarazan ritam koji pomera!

makonda-tracker