Sandrin Pijo i Suzan Manof nastupaju na Kolarcu

0
U sredu 26. maja od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini nastupiće sopran Sandrin Pijo uz pratnju Suzan Manof na klaviru, u okviru programa Francuski anđeli, a u organizaciji Jugokoncerta i Francuskog kulturnog centra

Francuski sopran Sandrin Pijo stekla je visoku međunarodnu reputaciju kao izuzetan interpretator barokne muzike sarađujući sa dirigentima među kojima su Vilijam Kristi, Filip Herevege, Kristof Ruse, Gustav Leonhart, Sigisvald Kuijken, Ton Kopman, Rene Žakob, Mark Minkovski, Fabio Bjondi, Mišel Korboz, Jozef Pons i Luj Langre. Podjednako uspešna i kao izvođač lida i klasičnog repertoara tumačila je uloge Pamine iz Mocartove Čarobne frule, Titanije iz Britnovog Sna letnje noći i Servilje iz Glukove opere La Clemenza di Tito. Prethodni angažmani vodili su je i u Veliki teatar u Ženevi (Ismena u Mitridatu, Re di Ponto). Nastupala je takođe u teatru Šanzelize - Pamina u Čarobnoj fruli, Servilja u operi La Celmenza di Tito i Anšen u Veberovom Čarobnom strelcu.

Sandrin Pijo ekskluzivno snima za kompaniju Naïve. Njen CD sa Mocartovim arijama realizovan sa Frajburškim baroknim orkestrom koji je stekao izuzetne pohvale muzičke kritike i dobio je Nagradu Šarl Kros (Prix Charles Cros). Njen drugi album za etiketu Naïve sa Melodijama Debisija, koji je snimila sa pijanistom Josom van Imerselom, dobio je nagradu Prix Ravel u okviru Orfejevih priznanja i nagrada u Parizu.  Izdanje Hendlovih arija serija sa Kristofom Ruseom i Les Talents Lyriques dobilo je nagrade časopisa Gramofon Editor Choise, januara 2005, i, iste godine, Stanley Sadie Handel Recording Prize. Poslednji CD ove umetnice koji nosi naziv Evocation sa francuskom i nemačkom solo pesmom, zasnovan na tekstovima koji se odnose na ženu, isključivo u trećem licu, ponovo joj je doneo ugledno priznanje Gramofona, Editor Choise kao i nagradu operskog magazina, Diamant d’ opéra.

makonda-tracker