Route 66 u slavu Rolingstonsa

1
Koncert grupe Route 66 u beogradskom klubu LivingRoom 25. maja podsetiće fanove, ali i one druge koji žele da se upoznaju sa radom Rolingstonsa, na neke nezaboravne trenutke stare, ali i novije istorije ove vanserijske grupe, koja ove godine slavi 48. rođendan
foto: promo
foto: promo

Grupa Route 66 osnovana je u Aranđelovcu davne 1992. godine i od samog početka se bavila obradama pesama Rolingstonsa. Kao što su sami Stonsi uzeli ime po pesmi njihovog idola Madi Votersa, tako je i Route 66 nazvan simbolično po pesmi koja otvara prvi album Stonsa. Pored redovnih svirki u svom gradu, nastupali su više puta i u Beogradu, Novom Sadu i ostalim gradovima širom Srbije. U grupi sviraju muzički istomišljenici i zaljubljenici u Stonse, što ih po načinu muziciranja i improvizacije odvaja od drugih bendova ovog tribute tipa.

Dragan Živković (vokal, perkusije), Branko Marićević (gitara, glas), Mika Miletić (bas gitara, glas) i Branko Lazarević (gitara, glas), koji dolazi specijalno za ovu priliku iz Nju Džersija, čine originalno jezgro grupe. Njima se pridružuju braća Matekalo, Dejan (gitara, glas) i Nenad (bubnjevi, glas), koji već nekoliko godina sviraju sa ovim bendom. Pored standardnih hitova (Jumpin Jack Flash, Honky Tonk Women, Satisfaction...), Stons sladokusci moći će da čuju i neke obskuritete iz repertoara najvećeg rokenrol banda na svetu. Ovoga puta povod za svirku je ponovno objavljivanje (proširenog) izdanja njihovog najboljeg albuma Exile On Main Street i trenutnog hita skinutog sa njega, Plundered My Soul koji je izašao ovog maja, dok je originalni Exile izdat takođe u maju 1972. godine.

makonda-tracker