muzička poslastica

Nesvakidašnji spoj: Vlatko Stefanovski pozvao Beograđane na poseban događaj

0
Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski iz svog studija u Skoplju uputio je danas poziv Beograđanima da dođu 21. aprila u Sava centar na njegov koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske.
foto: Miro Majcen
foto: Miro Majcen

- Želeo bih da vas pozovem na jedan veoma zanimljiv koncert 21. aprila u Sava centru. Dolazim iz Skoplja, a iz Ljubljane mi dolazi Big Band Orkestra Slovenske vojske sa kojim već sarađujem dve godine... Nemojte propustiti priliku da me vidite i čujete u jednom veoma bogatom zvučnom i muzičkom kontekstu - poručio je Vlatko.

 

Stefanovski će sa mnogoljudnim Big Band Orkestra slovenačke vojske u Sava centru izvesti repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav. Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

 

Pre dve godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra.

 

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski, u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su zabeležene izvedbe kompozicija Gypsy Song, Jovano Jovanke, Stratus...

makonda-tracker