Los Lobos u Beogradu

0
Na kraju svoje ovogodišnje evropske turneje Los Lobos najzad stižu u Beograd, a koncert će se održati u Domu sindikata u subotu 15. maja od 20:30 časova

Kao specijalni gosti na koncertu će nastupiti beogradski sastav Desperate Slim & Newcasters. Ulaznice po ceni od 1.800, 2.000 i 2.200 dinara nalaze se u pretprodaji na blagajni Doma sindikata.

Los Lobos su za trideset i pet godina postojanja prodali više miliona ploča, osvojili čak tri Grammyja i delili bine sa mnogim zvezdama rocka među kojima su i Bob Dilan, Clash i U2. Njihov album How Will The Wolf Survive iz 1984. godine ušao je u izbor 500 najboljih albuma svih vremena magazina Rolling Stone.

David Hidalgo, Cesar Rosas, Louie Perez i Conrad Lozano počeli su svoju karijeru 1973. godine u istočnom Los Angelesu. Već početkom 80-ih pridružio im se Steve Berlin i, kao jedna od najpostojanijih postava u rocku, na okupu su i danas. 1987. godine postigli su ogroman komercijalni uspeh obradom velikog r&r hita La Bamba za istoimeni film-biografiju Ričija Valensa. Singl sa ovom numerom stigao je na prvo mesto Billboardove liste. Sledeći album bio je zbirka meksičkih folk pesama La Pistola Y El Corazon, a zatim je 1992. godine usledilo od kritike najviše hvaljeno remek-delo Kiko, ploča eterične, fine atmosfere, daleko od sirovog zvuka koji je dominirao njihovim prethodnim ostvarenjima. Od tada Los Lobos održavaju visok nivo svoje karijere, objavili su još šest studijskih albuma, koncertni CD i DVD, uradili soundtrack za filmski hit Desperado, više puta obišli su svet na turnejama, učestvovali na čuvenom Claptonovom Crossroads festivalu. Krajem prošle godine izašao im je CD Los Lobos Goes Disney sa trinaest covera klasičnih pesama iz Diznijevih filmova.

 

makonda-tracker