veličanstvena balkanska priroda

Spot kakav još nije viđen na našim prostorima: 2CELLOS na predivan način ispričali priču o gladijatorima

0
Popularni hrvatski duo čelista objavio je danas spot za pesmu Now We Are Free iz filma Gladijator.
foto: Promo
foto: Promo

Spot je režirao srpski reditelj Aleksandar Kerekeš Keky, a ovo je prva saradnja reditelja i slavnih virtuoza. Želeli su da naprave filmski ugođaj, zboh čega su spot snimali tri dana.

 

- Dva dana smo snimali u Crnoj Gori, u predivnoj prirodi na Durmitoru i u blizini Podgorice. Treći dan smo snimali u pulskoj Areni, a za tu priliku smo uposlili i gladijatore - rekao je Stjepan Hauser napominjući kako mu je ovo možda i najdraža pesma s albuma, a Gladijator jedan od najdražih filmova.

 

2CELLOS uskoro kreću na turneju na kojoj će promovisati novi album, a čast da otvori novu turneju pripao je baš našem glavnom gradu.

 

1 / 4 Foto: Promo

 

Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se ovoga puta Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smitom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nikom Patrikom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

 

Uz temu iz Igre prestola, album sadrži i poznate kompozicije iz gledanih i voljenih filmova, poput Titanika (My Heart Will Go On), Hrabrog srca (For the Love of a Princess), Gospodara Prstenova (May It Be), pomenutog Gladijatora (Now We Are Free), Doručak kod Tifanija (Moon River)....

makonda-tracker