klasika

Maja Bogdanović zameniće svetski poznatog čelistu Mišu Majskog

0
Srpska najperspektivnija čelistkinja Maja Bogdanović zameniće svog kolegu čuvenog violoncelistu Mišu Majskog, na koncertu 20. marta, sa Simfonijskim Orkestrom iz Haife (Izrael), pod vođstvom Benjamina Jusupova.
foto: Promo
foto: Promo

Izvešće ovom prilikom koncert za violončelo B. Jusupova, koji je bio napisan povodom 60. rođendana Miše Majskog, a koji je Maja premijerno izvela u Beogradu s Beogradskom Filharmonijom povodom godišnjice Z. Đinđića 12. marta 2010.

 

Maja Bogdanović već ima iza sebe mnogobrojna velika dostignuća - bila je dobitnica prve nagrade na takmicenju Aldo Parisot u Juznoj Koreji, druge nagrade i nagrade publike na takmicenju u Japanu Gaspar Kasado.

 

Nastupala je kao solistkinja sa vrhunskim orkestrima od kojih izdvajamo Tonhale Cirih, Berlinske simfoničare, Tokijsku Filharmoniju, Slovenačku i Beogradsku Filharmoniju, Sejong soloists, Spokane Simfonijski Orkestar drzave Vašington, Lubbock Simfonijski Orkestar iz Teksasa, a ovog leta ce imati i debi na cuvenom Grand Teton Festivalu u USA.

 

Njeni zapaženi nastupi uključuju resital u njujorškom Karnegi Holu, kamerno muziciranje u Concertgebouw sali iz Amsterdama, Sala Plejel i Sala Korto u Parizu, Bozar u Briselu, kao i Tonhale sala Dizeldorf.

 

Majin resital u Karnegi holu je bio opisan kao izuzetno izvodnjenje neverovatne tonske lepote, zrelog muziciranja i tehničke besprekornosti.

 

Maja Bogdanović nastavlja da nastupa na svetskim scenama, kao jedna od vodećih mladih čelista današnjice.

 

makonda-tracker