Luna ponovo, Luna zauvek

Posle 12 godina pauze, kultna grupa ponovo na sceni

0
Čuvena novosadska novotalasna grupa Luna će posle 12 godina ćutanja održati dva koncerta: u Beogradu (Mikser House) 31. marta i u Novom Sadu (Firchie Think Tank) 1. aprila.
foto: Predrag Popović
foto: Predrag Popović

Nakon svega 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je ’84. objavila album Nestvarne stvari (Helidon) i nestala sa scene. Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda. Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

 

foto: Predrag Popović

Povodom objavljivanja monografije Ogledala Lune, Jasmina Mitrušić Mina, Ivan Fece Firči, Zoran Bulatović Bale i Slobodan Tišma će održati još dva koncerta. Mikser House u Beogradu je mesto Luninog uskrsnuća u petak, 31. marta, a „povratak kući“ će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju. Koncerti u trajanju do 60 minuta obe večeri počinju od oko 21:00. U 19:30 na oba mesta su predviđene promocije Ogledala Lune Predraga Popovića, Saše Rakezića i Goran Tarlaća. Knjiga će te večeri moći da se kupi po sniženoj ceni, a uz kupljenu knjigu se dobija na poklon i CD.

 

Ulaz na oba koncerta je besplatan, a svoje ulaznice (maksimalno četiri karte po osobi) možete preuzeti samo na blagajni Mikser House-a, od ponedeljka 20 marta.

 

Save

makonda-tracker