17.mart dom omladine

Četvrt veka srpskih Iraca: Ortodox Celts-i spremaju spektakl

0
Jubilej, koncertnu promociju novog albuma i Dan Svetog Patrika sedmorica veličanstvenih poklanjaju koncert svojim fanovima
foto: Promo
foto: Promo

Grupa Orthodox Celts ove godine ima mnogo razloga za slavlje – 25 godina rada, izdali su novi, šesti po redu studijski album i uradili svoj prvi animirani spot.

 

Jubilej, koncertnu promociju novog albuma i Dan Svetog Patrika sedmorica veličanstvenih će zajedno sa svojim fanovima proslaviti na koncertu u petak, 17. marta u Domu omladine.

Novi album „Many Mouths Shut“ donosi 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih i sedam autorskih pesama. Posebno je interesantan omot albuma koji je delo velikog Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača.

 

Inače, svoju zahvalnost fanovima i prijateljima koji ih prate 25 godina, Celtsi su izrazili tako što su horsko pevanje sa koncerata preneli kao prateće vokale na album i na taj način zajedno sa svojom publikom, kako je rekao Aca Seltik, stvorili pravi Orthodox Celts album u punom smislu tih reči.

 

Prethodnih mesec dana smo vredno vežbali u studiju, kako bi dobili dozu glamura i sjaja koju želimo da postignemo na ovom, za nas veoma važnom koncertu“, objasnio je Aca Seltik.

makonda-tracker