Pekinška patka snima novi singl i album

Članovi legendarne Pekinške patke najavili su povratnički koncert posle skoro 30 godina u Beogradu 21. maja u bašti Studentskog kulturnog centra, kao i zagrebački 22. maja u klubu Boogaloo. Uz to, pevač Nebojša Čonkić-Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila (Shital P
0
1 / 12 Foto: Čeda Vasilić

- U Bašti SKC-a sviramo 21. maja, u Zagrebu u klubu Boogaloo 22. maja, i za jul i avgust ima još nekoliko koncerata koje ne mogu da objavim, jer nije još sve definitivno... A spremamo i novi materijal – najavio je Čonta.

Novi singl Pekinške patke izaći će u prvoj nedelji jula, a biće distribuiran na netipičan način, kao ulaznica za buduće koncerte benda.

- Imamo ga već spremnog, doradiće se u junu, a izaće u julu. Prvi hit sa tog singla je pesma iz jednog Almodovarovog filma. Neću da kažem kog. Pevam na španskom. To je najzahtevniji vokalni doživljaj koji sam do sada imao. Videćete. Jako prijatno iznenađenje. Druga je na srpskom. Lepa pank stvar. Svi poštovaoci singla Bila je tako lijepa biće više nego zadovoljni – kaže Čonta, a Bale dodaje da ne planiraju da snime spot.

- Publika koja dolazi na te koncert neka snimi na telefone i mi ćemo na našem sajtu da stavimo mogućnost aplouda svih snimaka i onda ćemo da vidimo da li će biti video jedne stvari ili ceo koncert – objašnjava gitarista legendarnog pank benda.

Iduće godine na proleće stiže album obrada iz šezdesetih sa pesmama sa festivala Opatija, Beogradskog proleća, izbora za Evroviziju. Novi album Pekinške patke imaće osam pesama.

Ulaznica za koncert 21. maja u bašti SKC-a može se kupiti po ceni od 1.000 dinara na blagajni SKC-a i Doma omladine i na prodajnim mestima Tiketservisa (www.tiketservis.com).

makonda-tracker