29. i 30. marta

Sin legendarnog Fele Kutija pred beogradskom publikom

0
Seun Kuti sa originalnim bendom svog oca, Egypt 80, predstavlja novi EP u Beogradu
foto: Promo
foto: Promo

Afrobeat spektakl, Seun Kuti & Egypt 80, održaće se 29. & 30. marta u klubu Bitefartcafe, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions koncertnog serijala. Seun Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita. Sa samo 9 godina, Seun je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.

 
Otprilike tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta. 


Seun Kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao 3 albuma do sada.
Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće i svoj EP od 3 singla "Struggle Sounds", za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

 

- Više nego ikada, ubeđeni smo u svoju misiju i smisao naše muzike. Odajem čast svakom revolucionaru koji je učinio ovo mogućim i pre nego što sam se rodio - kaže Kuti.

makonda-tracker