smelo i originalno

Pionir queer hip-hopa uskoro u Beogradu: Miki Blanko nastupa na festivalu Resonate

0
Resonate festival najavljuje još jednu muzičku zvezdu! Svetska senzacija, transdžender hip-hoper, poznati američki performer i aktivista - Miki Blanko prvi put nastupa u Beogradu, u klubu Drugstore, u subotu, 22. aprila 2017. i to u okviru žurke zatvaranja šestog Resonate festivala.
foto: Promo
foto: Promo

Ova žurka dešava se u saradnji sa poznatim Sónar festivalom iz Barselone, koji je zajedno sa festivalom c/o pop iz Kelna partner ovogodišnjeg Resonatea, a u okviru projekta We Are Europe.

 

Majkl Dejvid Kvatlbaum Džunior, poznatiji kao Miki Blanko, američki reper, performans umetnik, pesnik i aktivista, čiji su snažni nastupi obeleženi borbom protiv mržnje i homofobije, postali njegov zaštitni znak, sada je na sceni sa albumom prvencem Mykki iz 2016. Posle javnog objavljivanja svoje bolesti 2015. godine i namere da se povuče iz muzike, usledila je saradnja sa čuvenom izdavačkom kućom !K7, čiji je rezultat Mykki, kompleksan i fascinantan album, kako su naveli mediji, njegov najsmeliji umetnički iskaz do

sada.

 

Iako ga mnogi vide kao gay rap ili queer rap ,Miki za sebe kaže: Moje poreklo je pank i Riot Grrrl, dok sebe opisuje kao transdžender i multidžender. Njegovi počeci vezani su za industrial punk, koji je stvarao pod pseudonimom No Fear (2010) pre nego što će započeti video art projekat koji će postati glamurozni

Mykki Blanco`s Riot Grrrl Rap. Na muzičkoj sceni je eksplodirao 2012. sa Mykki Blanco and the Mutant Angels EP. Kasnije te godine izbacuje mixtape Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss, koji je nosio prvi talas njegovog Wavvy, Haze Boogie Life i Kingpinning.

 

Maja 2013. usledio je Betty Rubble: The Initiation EP. Januara 2015. udruženim snagama sa !K7 osniva sopstvenu izdavačku kuću DOGFOOD Music Group, koja daje glas andergraund umetnicima sa zajedničkom vizijom prevazilaženja konvencionalnih kulturnih granica/konstrukta.

 

foto: Promo

Novo izdanje Resonate festivala, ove jedinstvene platforme za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi, dešavaće se tokom četiri dana u periodu od 19. do 22. aprila 2017. godine po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE.

 

Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac

savremene kreativne industrije u svetu.

 

makonda-tracker