kultura

Veče posvećeno ženama: Koncert Metamorfozis za dame u Mikser Hausu

0
I ovaj 8. mart u Mikser Hausu protiče u znaku klasične muzike koja će sve dame, ali i njihove pratioce, odvesti na jedinstveno putovanje kroz svet muzike, u godini u kojoj je ansambl dobio prestižnu nagradu za ansambl i izvođača godine ’’Muzika Klasika’’
foto: Promo
foto: Promo

Beogradski Ansambl Metamorfozis, od svog osnivanja 2005. godine, pozicionirao se na srpskoj muzičkoj sceni kao uzbudljiv sastav koji nudi vrhunske inovativne interpretacije dela klasičnog repertoara, domaćih i stranih savremenih autora.

 

Metamorfozis najčešće nastupa bez dirigenta, predvođen harizmatičnim i energičnim Sašom Mirkovićem, i prema potrebi proširuje ili menja svoj osnovni sastav dodatim instrumentima, elektronikom i scenskim elementima.

Koncertna aktivnost i posvećenost izvođačkom poslu rezultirala je i prestižnom nagradom Muzika Klasika za najboljeg izvođača (Saša Mirković) i najbolji ansambl u 2016. godini.

 

Koncert za dame koji će ansambl Metamorfozis prirediti 8. marta u Mikser Hausu, obuhvata atraktivan prgoram domaćih i stranih kompozitora, uključujuči i premijere Muzika za zamišljene operske scene Irene Popović, i Novo delo Vladimira Pejkovića.

 

Koncertni program:

 

- Ivan Božičević Memories of a Brich Tree (srpska premijera)

- Airat Ičmuratov Viola Concerto

- Irena Popović Dragović Muzika za zamišljene operske scene

- Peter Vorlok Capriol Suite

- Vladimir Pejković Novo delo

- Astor Piacola Le Grand Tango

makonda-tracker