hip-hop poslastica

Jedva čekamo proleće: Zakazan koncert Elementala u Domu omladine!

0
Popularni hrvatski bend Elemental će, na radost brojnih fanova, održati dugo očekivani samostalni koncert 6. maja u Domu omladine.
foto: Promo
foto: Promo

Muzika Elementala je za 19 godina, na sedam albuma doživela mnogo

transformacija. U njihovoj šarenolikoj muzičkoj viziji, čija je baza u rep muzici, mogu se naći različiti žanrovi.

 

Pozajmljujući od svakog ono u čemu su se najviše prepoznali obogaćivali su sopstveni muzički stil. Kompletni su autori svih pesama, te se trude da društveno angažovanim tekstovima ukazuju na probleme sa kojima se susreću mladi na našim prostorima, ujedno ističući potrebu za njihovim rešavanjem.

 

- Mi smo bend koji pleše na granici nemogućeg i to čini uspešno. Ne osećam da sam bilo kojom pesmom ili albumom izdala ono u što vjerujem - kreacija mora biti slobodna, moramo biti ono što jesmo, autentični i stajati iza svojih reči i muzike - rekla je harizmatična Mirela Priselac Remi.

 

Osim što su vrhunski studijski muzičari, na brojnim nastupima u celom regionu

dokazali su se kao jedan od najboljih koncertnih bendova, koji ima blizak odnos i odličnu komunikaciju sa publikom.

 

Poslednji album Tijelo, koji su izdali prošle godine, povodom 18 godina rada,

označava prekretnicu u njihovom radu i to je prvo izdanje Elementala za sopstveni label 383 Records, ali i prvi dvostruki studijski album sa 18 pesama. Pored pesama s novog albuma, koje su već postale hitovi, Goli i bosi, Sve je moje tuđe, U duši smo junaci, Hej, Slaveni, publika u Beogradu će uživati i u već dobro znanim pesmama Malena, Napokon, Iz dana u dan, Prokleta ljubav i mnogim drugim.

 

 

makonda-tracker