nastavljaju da nižu uspehe

BRIT nagrade 2017: Nagrađeni muzičari koje publika festivala Exit OBOŽAVA

0
Najznačajnije muzičke nagrade u Britaniji dodeljene su sinoć uz trijumf Emeli Sande, Dejdvida Bouvija i hedlajnera Exita, novu veliku svetsku zvezdu Rag N’ Bone Mana!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Emeli Sande, koju smo imali priliku da gledamo takođe na Exitu, sinoć ponovila uspeh iz 2013. godine i BRIT nagradu odnela ispred najveće konkurentkinje Eli Goulding, koju smo prošle godine slušali na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

Sličan uspeh zabeležio je još jedan muzičar kog ćemo ovog leta gledati na najvećoj festivalskoj bini u Srbiji. Nagradu za najboljeg novog izvođača očekivano je osvojio Rag N’ Bone Man čiji je singl Human osvojio vrh top lista u čak 33 zemlje, a njegov istoimeni debi album je najprodavaniji u poslednjih deset godina. Prethodno je osvojio i BRIT nagradu kritičara koju su pre njega osvajale Elie Gulding i Adel, sa kojom ga i najviše porede, kako zbog vrtoglavog uspona na svetsku scenu, tako i zbog prodornog glasa.

 

Rok legenda Dejvid Bouvi posthumno je dobio nagradu za solo izvođača i za album godine za Blekstar. Ovo je prva posthumno dodeljena nagrada od kada se ta nagrada dodeljuje. U njegovo ime nagradu je primio njegov sin Dankan Džons. Na ceremoniji je počast odata i pokojnom pevaču Džordžu Majklu koji je preminuo u decembru prošle godine.

 

Samu dodelu su obeležili nastupi Kejti Peri. koja je imala peh pa je tokom izvođenja pao deo scenografije, ženska grupa Little Mix, koje su se jedva popele na podijum da prime nagradu, ali i odlični Bruno Mars. On je izveo numeru That’s What I Like, koju je nedavno pevao i na dodeli Gremija.

 

Priznanje za najboljeg stranog izvođača pripalo je kanadskom reperu Drejku dok je u ženskoj kategoriji očekivano pobedila Bijonse. Nagradu za najbolju stranu grupu osvojio sastav A Tribe Called Quest.

 

makonda-tracker