28 godina uspeha

Tradicionalno slavlje u ritmu panka: Šaht proslavlja rođendan u Božidarcu

0
U petak, 24. februara, na Vračar Rocks festivalu, grupa Šaht će proslaviti 28. rođendan, a njihovi gosti biće Trula romansa i Cepeni Ćunci.
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Kultni ŠAHT nastao je davne 1989. godine. Do sada su Roga, Mladen i ekipa sa Vračara snimili 6 studijskih i 3 koncertna albuma i jedini su ulični pank bend iz Jugoistočne Evrope koji je nastupao na najpoznatijem svetskom pank festivalu Wasted (Rebellion) u Velikoj Britaniji.

 

Najdugovečniji srpski ulični pank bend, grupa Šaht, zavidnih 28 godina postojanja obeležiće uz specijalne goste - beogradsku Trulu romansu i bend Cepeni Ćunci iz Ladovice.

 

Trulu Romansu čine bivših i sadašnji članova bendova Birtija, Miki Pirs, Prilično Prazni i PogonBGD. Za samo godinu dana postojanja snimili su čak dva albuma, a prepoznatljivi su po brzom i žestokom punk/hard core stilu.

 

Cepeni Ćunci postoje od 1991. godine. Potiču iz pankerske prestonice juga Srbije - iz mesta Ladovica. Poslednjih godina su jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj pank sceni, a na scenu Božidarca u petak, 24. februara, doneće melodičan gitarski zvuk i krajnje originalne tekstove.

 

 

 

makonda-tracker