Događaj za pamćenje

Kao onda, kada je sve bilo rokenrol: Stari rok majstori protresli Zvezdara teatar!

0
Tradicionalno već u mesecu ljubavi, Stari rok majstori sjajnom svirkom i druženjem sa publikom još jednom su zavrteli sećanja na šezdesete i one dobre stare dane kada je sve bilo rokenrol...
foto: Vojislav Vujanić
foto: Vojislav Vujanić

Na sinoćnjem, kao i na koncertu održanom četiri dana ranije u Zvezdara teatru, doajeni domaće rok scene priredili su nam dogadjaj za pamćenje. Nakon uvodnih instrumentala koji se zagrejali dlanove i srca publike, smenjivali su se na sceni, i uz duhovite opaske vrlo brzo atmosferu podigli do usijanja.

 

Milutin Trninić, Dule Kilibarda, Nova Dragović, Dadi Stojanović, Lari Plesničar, Vlada Džet i još dvadesetak "starih momaka", započeli su svojevrsno muzičko proputovanje kroz najpoznatije hitove šeste decenije – Stand by Me, Black is Black, When a Man Loves a Woman, Pretty Woman, Proud Mary, i još dvadesetak koji se nalaze na njihovom najnovijem, trećem albumu "Ah, ta dobra stara vremena".

 

foto: Vojislav Vujanić

Svojim vokalnim bravurama, Zorica Janković (kao jedina dama medju Starim rok majstorima) i Jovan Savić digli su publiku na noge i podsetili kakvi su to bili dani kada su igranke bile najbolji provod i kultno mesto okupljanja u Beogradu, da bi izlaskom Ivana Mladenovića Vanče na scenu, već uz prve taktove legendarnog hita Satisfaction svi u sali pevali i plesali kao jedno.

Bolji nego ikada, nakon dvoipočasovnog muziciranja, Stari rok majstori su neminovno udovoljili pozivima na bis. Uz ovacije kakve i zaslužuju, pomešani u zagrljajima i osmesima sa publikom, okončali su još jednu nezaboravnu igranku.

 

foto: Vojislav Vujanić

Sledeći koncert Stari rok majstori zakazali su za 8. mart u Zvezdara teatru, u čast svih dama - i onih kojima su svirali pre pola veka i onih kojima sada sviraju po prvi put.

makonda-tracker