novi talas hedlajnera

Sea Dance počinje pravim spektaklom: Džon Njuman nastupa na otvaranju festivala, a on je samo jedno od velikih imena koja će ulepšati Leto ljubavi

0
Prvo veliko EXIT Leto ljubavi dobilo je nova hedlajnerska pojačanja za svoja, čak dva festivala na Jadranu, Sea Star u Umagu, koji će biti održan 26. i 27. maja, i četvrti po redu Sea Dance na budvanskoj plaži Jaz koji je zakazan od 13. do 15. jula!
foto: Promo
foto: Promo

Festivalskom cunamiju na kojem su uz EXIT na hrvatsku obalu stigli i The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban & 4 sada se pridružuje novi, još veći talas izvođača koji predvode vladari svetske elektronske scene uz najtraženije regionalne heroje.

 

Dobitnik Gremija, tri BRIT i čak 10 MTV nagrada, legendarni šoumen Fatboy Slim vraća se u Umag posle tačno sedam godina od antologijskog nastupa u Stella Marisu, na koji su putovali ljudi iz celog regiona! Biće to uvertira u ovogodišnju zvaničnu proslavu 15 godina od njegovog nastupa na plaži u Brajtonu, gde je 14. jula 2002. godine nastupio pred rekordnih 250.000 ljudi!

 

Hedlajnersku liniju proširiće i lider nemačke elektronske scene Pol Kalkbrener, poznat po stadionskim spektaklima i nedavnom istorijskom nastupu ispred Brandenburške kapije pred pola miliona ljudi! Na prvi u nizu festivala EXIT Leta ljubavi 2017, na Sea Star u Umagu, stiže i proslavljeni dubstep-rock sastav Modestep koji će prvi put na ovim prostorima nastupiti u punom LIVE izdanju, a furiozni kvartet novih hedlajnera u Istri zaokružiće i čuveni australijski bass-rock bend Pendulum u specijalnom DJ izdanju sa kojim su priredili neke od najvećih EXIT žurki u istoriji!

 

Poznati su i prvi potvrđeni izvođači iz grupe najtraženijih u regionu, a čine ih Elemental, Bad Copy, Brkovi, Artan Lili, Jonathan, High5 & Kukus, Kiša metaka, Krankšvester, Matter i Sassja!

Engleska soul zvezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice Džon Njuman, nastupiće u četvrtak 13. jula na plaži Jaz, i prirediti nezaboravan koncert već na otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Ako je suditi po nastupu na Exitu, kada je doslovno raspametio 30.000 fanova na glavnoj bini i do zore se zabavljao sa publikom na Dance Areni, spektakl se na Jazu očekuje već prve noći! Vlasnik čak tri No.1 singla, Džon Njuman je oduševio muzičku industriju pevajući planetarne hitove "Feel the Love" i "Not Giving In" grupe Rudimental, te "Love Me Again" i "Cheating" sa hit albuma „Tribute“ uz koji je stigao na sam vrh britanske liste, i to ispred velikog Pola Makartnija, posle čega je postao redovan gost najvećih festivala kao što su Glastonbury, Isle of Wight, Coachella i naravno EXIT! Niz je nastavio albumom "Revolve" i hitom "Come and Get It", a nakon planetarnog megahita "Blame" iz 2015. godine, Newman je muzičko umeće ponovo ukrstio sa svetskim DJ starom Kalvinom Harisom. Zajednički hit "Ole", za koji su brojni svetski mediji utvrdili

da je odgovor Harisa na raskid sa Tejlor Svift, obeležio je proteklu zimu!

 

Njuman je tako drugi potvrđeni hedlajner festivala, nakon što je nedavno odjeknula vest da na Jaz dolazi i superstar Šon Pol! Pravu uvertiru u veliku žurku na plaži prirediće hip-hop trio Bad Copy, te domaćini Sea Dance festivala, kotorski tandem Who See!

makonda-tracker